Yabancıdan 1,2 milyar dolarlık satış

Yurt Dışı Yatırımcılar Geçen Hafta 173,6 Milyon Dolarlık Hisse Senedi Aldı

Geçtiğimiz hafta yurt dışında yerleşik kişiler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan “Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri”ne göre net 173,6 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Aynı dönemde ise 1 milyar 161,9 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 30,8 milyon dolarlık Genel Yönetim Dışındaki Sektör (ÖST) varlıklarını sattılar.

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stoku 25 Nisan’da 28 milyar 570,6 milyon dolar iken, 2 Mayıs haftasında 27 milyar 809,2 milyon dolara geriledi. Aynı dönemde DİBS stoku 10 milyar 332,7 milyon dolardan 9 milyar 124 milyon dolara ve ÖST stokları ise 370,7 milyon dolardan 338,6 milyon dolara düştü.

Related Posts

Asya borsaları kritik görüşme öncesi karışık seyrediyor

Asya borsalarında, bugün başlayacak ve hafta sonu devam edecek kritik ABD-Çin ticaret görüşmeleri öncesinde karışık bir seyir izlenirken, bölgede Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginlikler de yakından takip ediliyor.

Borsa haftanın son işlem gününe yatay başladı

Borsa haftanın son işlem gününe yatay başladı

Servet sahiplerine yönelik vergi artışı gündemde

ABD Başkanı Donald Trump, gündemde yerini alan vergi indirimlerini desteklemek amacıyla en zenginlerin vergi oranlarını artırmaya planlıyor. Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre Trump, yıllık geliri en az 2,5 milyon dolar olan bireyler veya 5 milyon …

SPK düğmeye bastı: Kriptoda zorunlu bildirim başlıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık hizmet sağlayıcıları için rezerv kanıtı denetimi süreçlerine dair uygulanacak yeni ilke ve esasları duyurdu. Buna göre, kripto borsaları artık müşteri varlıkları, cüzdan adresleri ve nakit bakiye …

Akaryakıtta tabela değişti: Güncel benzin, motorin LPG fiyatları

Akaryakıtta tabela değişti: Güncel benzin, motorin LPG fiyatları

Tasavvuf ya da İslam ahlak ve edebini kuşanmak

Tasavvuf tan kasıt İslam ’dır yani tasavvuf dendiğinde aslında İslam denmektedir. Bu sebeple büyüklerimiz tasavvufu ayrıca İslam kelimesiyle nitelemeye gerek görmemiş, hatta bu tür bir nitelemeyi (‘İslam tasavvufu’ denmesini) haşiv saymışlardır. Bu cümleden olarak havf ve reca / korku ve ümit konusunu bir tasavvuf ıstılahı olarak ele aldığımızda Kur’ân’ın ve Peygamber Aleyhisselam’ın ahlakıyla ahlaklanmaktan başka bir şeyi kastetmiyoruz. Ancak söz konusu ahlakın, amelî ve aklî uygulamalarına, zamana

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir