Meğer kahveyi uyumadan önce içmek gerekiyormuş! İşte nedeni

Kahve çoğu kişinin vazgeçilmezlerinden biri genellikle uyku açmak ve güne zinde başlamak için ilk tercih ettiğimiz içecek. Ancak kahveyle ilgili ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Kısa bir öğle uykusunun beyin sağlığını koruyup verimliliğini artırdığı çoğu kişi bilse de bu etkiyi daha da güçlendirecek bir yöntem var o da kahve. Uykudan önce içilen kahve özellikle kısa bir şekerleme ile birleştiğinde, gün boyunca ekstra enerji sağlayabiliyor.

Uzmanlar, 15-30 dakikalık kısa bir öğle uykusunun zihinsel performansı artırdığını ve stres seviyelerini düşürdüğüne dikkat çekti. Bu süre, beynin yenilenmesi için yeterli olurken fazla uyumak ise sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Ancak bu şekerleme sırasında kahve içmenin de bilinmeyen faydaları bulunuyor.

VERİMLİLİĞİ ARTIRAN İKİLİ 

Kahve içtikten sonra 20 dakikalık kısa bir şekerleme yapmak, verimliliği artırmanın en etkili yollarından biridir. Kahve, vücutta yarım saat içinde etkisini göstermeye başlar. Bu da uyandığınızda, hem kafanızı toparlamış hem de ekstra bir uyanıklık hissi yaratmış olacağınız anlamına gelir. Bu yöntem hem zihninizi canlandırır hem de enerjinizi tazeler. Fakat kahveyle ilgili dikkat edilmesi gereken bir noktada, yatmadan en az 6 saat önce kahve içmek gerektiğidir. Aksi takdirde gece uykusunun kalitesi olumsuz etkilenebilir.

ŞEKERLEME UYKUSUNUN FAYDALARI 

İdeal öğle uykusunun süresi 15-30 dakika olmalı. Uzun süren uykular, gece uyku düzenini bozarak yorgunluk hissi oluşturabilir. Kısa şekerlemeler ise hafızayı güçlendirirken, odaklanmayı artırır ve gün içindeki enerji seviyenizi dengeler

Uzmanlar, 30 dakikayı aşan öğle uykularının gece uykusunun kalitesini düşürebileceğine dikkat çekti. Öte yandan uzun süreli şekerlemeler obezite, yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, öğle uykusunun süresine dikkat etmek oldukça önemli.

 

Related Posts

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Çocuğunuzun duruşuna dikkat ettiniz mi? Kalıcı hasara yol açabilir

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gökhan Özkoçak, skolyozun yalnızca estetik değil, sağlık açısından da ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Özkoçak, erken teşhisin cerrahiye gerek kalmadan tedavi şansı sunduğunu belirtti.

Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

İstanbul’da görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necmi Onur Taştan yaşamını yitirdi. 

Yaz sıcağı kavurdu, uzmanlar denize girecekleri uyardı: Ani dalıştan kaçının

Yazı sıcakları etkisini artırmaya devam ederken uzmanlar deniz ve havuza gireceklere uyarılarda bulundu. Kardiyolog Prof. Dr. Hasan Turhan, soğuk suya aniden girilmesinin kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabileceğine dikkat çekti.

Zayıflarken kendinizi tüketmeyin! İdeal kilo kaybı buymuş, yaz avantajını kullanın

Yaz mevsimi sadece doğanın değil, bedenimizin de canlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik yazın sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran 6 etkeni anlattı.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.