Aksa Enerji, Depolamalı Rüzgar Santrali Lisansı Aldı

Aksa Enerji, Türkiye’nin Önde Gelen Depolamalı Yenilenebilir Enerji Santralini Hizmete Açtı

Aksa Enerji, Türkiye’deki depolamalı yenilenebilir enerji santralleri arasında ön lisans sürecini başarıyla tamamlayarak Mersin’deki 100,08 MW’lik Mersin RES depolamalı rüzgar enerji santrali için üretim lisansını almaya hak kazandı. Şirket, Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) ve diğer izin süreçlerini tamamladıktan sonra portföyündeki diğer depolamalı yenilenebilir enerji lisanslarını tamamlayarak toplam kurulu gücünü 891,41 MW’a çıkaracak.

Aksa Enerji, Türkiye’nin önde gelen halka açık serbest elektrik üreticilerinden biri olarak Mersin RES depolamalı yenilenebilir enerji santralinin tüm izin süreçlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak üretim lisansını almaya hak kazandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından verilen lisansla birlikte, şirket ülkemizin dört bir yanında en son teknolojiye sahip depolamalı yenilenebilir rüzgar ve güneş enerjisi santralleri projelerini geliştirmeye devam edecek ve toplamda 891,41 MW kurulu güce ulaşacak.

“Depolamalı Enerji Santralleriyle Yeni Bir Dönem Başlıyor”

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, Türkiye’de enerji sektöründe yeni bir dönemin başladığını belirterek, “Depolamalı yenilenebilir enerji yatırımları, enerji arz güvenliğini sağlamak ve şebeke dengesini korumak açısından kritik bir role sahip. Türkiye’nin ilk depolamalı yenilenebilir enerji üretim lisansını alan bir şirket olarak, yenilenebilir enerji kaynaklarını daha verimli kullanarak enerji sektöründeki dönüşümü hızlandırmayı hedefliyoruz. 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji portföyümüzü genişleterek, portföyümüzün yüzde 25’ini yenilenebilir kaynaklardan oluşturmayı planlıyoruz. Bu stratejik hedef doğrultusunda kuracağımız santrallerle ülkemizin enerji arz güvenliğine katkı sağlamayı ve sürdürülebilir enerji üretimi stratejimizi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Şirket, Mersin’deki 100,08 MW’lik Mersin RES depolamalı rüzgar enerji santraliyle beraber toplamda 665,91 MW depolamalı rüzgar santrali ve 225,5 MW depolamalı güneş santraliyle 891,41 MW’lık bir portföye sahiptir. Aksa Enerji, mevcut portföyünü genişleterek çalışmalarına devam edecektir. – İSTANBUL

Related Posts

Mehmet Şimşek’ten KKM açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduattan (KKM) çıkış sürecinin kesintisiz sürdüğünü açıkladı.

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.

Otomotiv devinden tarifelere karşı önlem hamlesi

Hyundai, ABD tarifelerine yanıt vermek amacıyla bir görev gücü kurduğunu açıkladı ve bazı Tucson crossover modellerinin üretimini Meksika’dan ABD’ye kaydırdığını duyurdu. Hyundai, ABD merkezli General Motors ile de işbirliği yapmayı planlıyor.

Şimşek, IMF Başkanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de IMF Başkanı Kristalina Georgieva ile bir araya geldi.

Milyonlarca kişinin hayatı hiçe sayılıyor! Talan edilen deprem vergileri ile neler yapılabilirdi?

İstanbul’da dün 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre sarsıntı, Marmara Bölgesi’nin tamamında hissedildi. Depremden sonra çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilirken deprem vergileri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yetersizliği tekrar tartışma konusu oldu. Peki 22 yıllık AKP iktidarında toplanan deprem vergileriyle kaç ev kentsel dönüşüme girebilirdi? İşte ayrıntılar…